Vrijzinnigen Bennekom Zin in Zondag

Bijeenkomst van Vrijzinnigen Bennekom vindt plaats bij OBK

Eerste Zin op Zondag op 27 september over samen verschillend zijn

Vrijzinnigen Bennekom is in staat om de bijeenkomst van Zin op Zondag op 27 september 2020 corona-verantwoord te organiseren. Meestal is er grote belangstelling voor deze bijeenkomsten gericht op overdenking en inspiratie. Dankzij samenwerking met Muziekvereniging OBK, waar de bijeenkomst plaatsvindt is er voldoende ruimte beschikbaar om 1,5 meter afstand te houden. Het muziekgebouw van OBK is te vinden aan de Kierkamperweg 36 in Bennekom.

Het komende seizoen staan de bijeenkomsten van Zin op Zondag in het teken van de verschillen tussen mensen en groepen in onze samenleving. We zijn samen en verschillend. Er komen sprekers die bruggen slaan tussen mensen en groeperingen. Daarbij komen  vragen aan de orde zoals: Hoe houden we onszelf scherp en zuiver in ons denken over onze eigen oordelen? En hoe blijven we verbonden met de ander? Want samen leven met verschillen gaat niet vanzelf.

Op zondag 27 september geeft Enis Odaci de aftrap. Hij spreekt over ‘Van Ik naar Jij en Wij’, over superdiversiteit, religie en identiteit. Als oprichter van de denktank voor islamitisch humanisme weet hij wat het is om verbindingen te leggen. Daarnaast heeft hij ervaring met het interreligieuze platform ‘Nieuw Wij’ en ‘Volzin’, magazine voor religie en samenleving. Met zijn migratieachtergrond heeft hij bovendien ervaren hoe het anders zijn werkt op persoonlijk vlak. De discussies over de toegenomen diversiteit in de samenleving zijn ons allemaal bekend. Enis Odaci zal ingaan op die ontwikkelingen en wat die betekenen voor onze eigen identiteit.

Passend bij het thema treden musici op van ‘De Trekvogels’ met folkmuziek uit Syrië, Koerdistan, Nederland en de rest van de wereld. De Trekvogels maken deel uit van Madlot www.madlot.nl

De bijeenkomst op 27 september 2020 vindt plaats om 10:30 uur in het gebouw van OBK, Kierkamperweg 36, Bennekom.

Aanmelden vooraf is nodig overeenkomstig de huidige eisen voor groepsbijeenkomsten. Voor een ticket à € 7,50 en aanmelding, lees meer  Om tickets te bestellen is geen account nodig.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *