Vrijzinnig Renkum zoekt nieuwe voorganger m/v

Vrijzinnige Rijnkapel in Renkum zoekt inspirerende voorganger (M/V)
voor diensten en pastoraat voor 0.2 fte

Wij zijn:

• Een afdeling van Vrijzinnig Nederland met ongeveer 60 leden, begunstigers en vrienden, waarin mensen van allerlei achtergronden zich thuis voelen. Mensen die zich willen laten inspireren door het vrijzinnig christendom en andere niet-dogmatische geloofstradities en wijsgerige stromingen. Daarnaast zijn de schoonheid van de natuur en in de kunsten voor ons belangrijke inspiratiebronnen.

• Mensen die zich betrokken voelen bij de wereld om ons heen, nabij en ver weg. Daarbij proberen wij verantwoordelijkheid te nemen voor een eerlijke en duurzame samenleving.

• Een geloofsgemeenschap die gekenmerkt wordt door een warme sfeer, met mensen die zich betrokken voelen bij elkaar en daar elk naar vermogen verantwoordelijkheid in nemen.

• Mensen die zich bewust zijn van hun medeverantwoordelijkheid voor het voortbestaan van de afdeling en daar constructief over meedenken.

• Een geloofsgemeenschap die weliswaar veroudert, maar veel aan spirituele en maatschappelijke vitaliteit behoudt en dat graag wil bestendigen.

• Een afdeling met tal van activiteiten naast de wekelijkse diensten, zoals een gezamenlijk onderhouden tuin met veel inheemse planten, een poëziekring, meditatieve dans, een stiltekring, themabijeenkomsten (lezing, korte cursus, gesprekskring) en minstens één gemeenschappelijke maaltijd per jaar.

• Een geloofsgemeenschap die beschikt over een fraai eigen (kerk-)gebouw uit 1932, de Rijnkapel, met passende inrichting en fraaie glas-in-lood ramen.

Wij zoeken een voorganger die :
 Traditionele diensten verzorgt en open staat voor afwisseling met andersoortige inspirerende diensten, ook in samenwerking met leden
 Open staat voor oecumene
 Persoonlijk pastoraat kan geven en aandacht heeft voor groepspastoraat
 Onze wijkhoofden wil begeleiden door middel van een (half-)jaarlijkse bijeenkomst
 Betrokkenheid toont bij activiteiten die door de leden worden georganiseerd
 De komende jaren met ons mee kan wandelen, iemand die weet wat onze vooruitzichten zijn en die ons kan begeleiden en ondersteunen bij de voorbereiding op het wellicht voorgangerloze tijdperk dat voor ons ligt

Wij zoeken iemand die:
 Inspireert en verbindt
 Ruimdenkend is en creatief
 Affiniteit heeft met beeldende kunst, muziek en natuur
 Die zich betrokken voelt bij de wereld van vandaag
 Empathisch is en open staat voor verschillende manieren van geloven

Wij vragen:
 Een bij voorkeur afgestudeerd theoloog die bekend is met Vrijzinnigheid
 Enkele jaren ervaring met voorgaan in een afdeling of gemeente

Wij bieden:
 Een dienstverband van 0,2 fte voor één jaar met kans op verlenging, met in het eerste jaar van de aanstelling extra uren voor inwerken en kennismaken

Reacties:
 U kunt per e-mail reageren of informatie vragen bij de secretaris van de afdeling Geloofsgemeenschap Vrijzinnig Renkum: rooskwakernaak@hotmail.com
 De sollicitatietermijn sluit op 10 september 2018

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *