Vredesweek 21 tot 29 september 2019

Gaat u als vrijzinnige meedoen aan de Vredesweek?

Van 21 t/m 29 september 2019 organiseert PAX de Vredesweek, dé nationale actieweek voor vrede. Tijdens de Vredesweek worden in het hele land honderden activiteiten georganiseerd: van filmavonden tot collegetours en van festivals tot debatten. Voor ieder wat wils dus.

Vredesweek activiteiten

Op vrijdag 20 september starten we met de Vredesweeklezing in de Utrechtse Domkerk, met PAX directeur Jan Gruiters en dominee Rikko Voorberg. Verder organiseert PAX op 23 september een debat met Kamerleden Lilianne Ploumen, Martijn van Helvert en Sadet Karabulut over de berechting van IS-strijders, en op 26 september de fotoboek presentatie ‘Killing Culture’ over historisch/culturele plekken die een rol speelden in de oorlog in de Westelijke Balkan. Aanmelden voor deze activiteiten is gewenst.
Maar dit is pas het begin, in het hele land worden er activiteiten georganiseerd! Wat dacht je bijvoorbeeld van meelopen met de grootste Walk of Peace dit jaar, in Almere? Ook kun je een bezoek brengen aan optredens van een straattheatergroep uit Tuzla, of naar een muziekfestival in Zoetermeer. En als je geïnteresseerd bent in vredeswerk kan je één van de 40 lezingen bezoeken van een PAX medewerker; de onderwerpen variëren van kernwapens tot bloedkolen, en van Syrië tot Colombia.
Alle Vredesweek activiteiten kan je vinden in de agenda.

Durf elkaar te leren kennen!

Heb je geen tijd om een activiteit te bezoeken? Geen probleem! Deelnemen aan de Vredesweek is heel simpel: door open te staan voor een ander doe je al mee. Want elkaar durven leren kennen, onze boodschap van de Vredesweek 2019, is een belangrijke eerste stap naar vrede. Bekijk de campagnefilm op de website, en deel deze met je vrienden om de boodschap te verspreiden!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *