Diner pensant Vrijheid onder druk

Vrijheid staat onder druk

“Ik bepaal zelf hoe ik mijn leven inricht”, horen we mensen vaak zeggen in deze tijd. Hoe komt het dat deze woorden steeds minder vanzelfsprekend klinken? Want vrijheid is anno 2020 minder vanzelfsprekend dan het lijkt. Vrijheid staat onder druk.

Culturele en culinaire avond

Dit lijkt ons een mooie aanleiding voor een culturele en culinaire avond over het thema Vrijheid.
We dekken de tafels in de Arboretumkerk om met elkaar in gesprek te gaan tijdens een Diner Pensant, met boeiende lezingen, goede gesprekken, muzikale optredens en natuurlijk lekker biologisch eten dat voor ons gekookt wordt door Vreemde Streken. We praten met elkaar over de betekenis van vrijheid en dit in het kader van de betekenis van vrijzinnigheid en humanisme. Er zijn bekende sprekers uit de wereld van filosofie en levensbeschouwing, onder wie Welmoed Vlieger (filosofe en columniste in Trouw), Enis Odaci (voorzitter Humanislam, directeur Nieuw Wij ) en Laurens ten Kate (bijzonder hoogleraar vrijzinnige religiositeit en humanisme, Universiteit voor Humanistiek Utrecht). Uiteraard gaan zij ook met de tafelgasten in gesprek. Het programma wordt opgeluisterd door het kwartet van Jan Marten de Vries.

Georganiseerd door: de SSVG, een samenwerking van Vrijzinnigen Nederland, Doopsgezinden en Remonstranten.
Datum en tijd: vrijdag 31 januari, 17.00 – 21.00 uur
Plaats: Arboretumkerk in Wageningen

Entree € 25,00, inclusief driegangendiner. Reserveren noodzakelijk voor 13 januari 2020 via secretaris@arboretumkerk.nl. Wilt u graag meedoen, maar is het bedrag te hoog, neem dan contact op met de predikante van de Arboretumkerk, jouden@arboretumkerk.nl.

Meer informatie over de inhoud en opzet van de avond: Wies Houweling via ssvg2013@gmail.com.

diner pensant

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *