diner pensant

Diner Pensant over vrijheid bij Vrijzinnigen Schiedam

DINER PENSANT OVER VRIJHEID

Zondag 9 december aanstaande opent de Stichting Stimulering Vrijzinnig Gedachtegoed SSVG, een samenwerking van Vrijzinnigen Nederland, Doopsgezinden en Remonstranten, haar deuren voor een Diner Pensant over vrijheid. Want vrijheid is anno 2018 minder vanzelfsprekend dan het lijkt.

Vrijheid staat onder druk.

Tijd voor een culturele en culinaire avond in de Westvestkerk in Schiedam met boeiende lezingen, goede gesprekken, muzikale optredens en natuurlijk lekker eten.

“Ik bepaal zelf hoe ik mijn leven inricht”, horen we mensen vaak zeggen in deze tijd. Hoe komt het dat deze woorden steeds minder vanzelfsprekend klinken? Vrijwilligers in Schiedam dekken de tafels om hier met elkaar over in gesprek te gaan tijdens een Diner Pensant. We praten met elkaar over de betekenis van vrijheid en de nieuwe betekenissen van vrijzinnigheid en humanisme. Met bekende sprekers uit de wereld van filosofie en levensbeschouwing, onder wie Lisette Thooft (rebalancer en journaliste voor tijdschriften als De Verwondering en Happinez), Enis Odaci (voorzitter Humanislam) en Laurens ten Kate (bijzonder hoogleraar vrijzinnige religiositeit en humanisme, Universiteit voor Humanistiek Utrecht). Uiteraard gaan ook zij met de tafelgasten in gesprek. Het programma wordt opgeluisterd met een muzikaal optreden van Richard van der Keur, begeleid op piano door Hjalmar Rosing.

Zondag 9 december 2018, 17.00 – 21.00 uur. Vrijzinnigen Schiedam, Westvest 90-92, Schiedam. Entree € 35,00, inclusief driegangendiner. Reserveren noodzakelijk. Zie ook www.vrijzinnigenschiedam.nl, of bestel direct via www.ticketkantoor.nl/shop/vrijzinnigen.Meer informatie Wies Houweling via ssvg2013@gmail.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *