FEM Talks

Tweede spreekwedstrijd voor vrouwen: ‘Wat bezielt je?’

Deze wedstrijd is bedoeld voor vrouwen, jong en oud. Schrijf een pakkend betoog over wat jou bezielt. Waar word jij warm van, voor wat loop jij je benen uit je lijf, waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Je kan je bijdrage van maximaal 1000 woorden voor 1 juni aanstaande mailen aan bureau@vrijzinnigen.nl.

Bezieling

Vrouwen hebben immers een verhaal te vertellen over wat hen bezielt. Denk bijvoorbeeld aan Malala Yousafzai (nobelprijswinnaar), Mpho Tutu (predikante en dochter van bisschop Tutu), Hildegard von Bingen (mysticus), Etty Hillesum (Auschwitz’ slachtoffer), Anne Zernike (eerste vrouwelijke predikante) en nog vele anderen.

Ze inspireren andere vrouwen met hun verhaal. Toen en Nu. Toch komen vrouwen in de media en politiek nog steeds te weinig aan het woord. Daarom organiseren wij voor de tweede keer deze spreekwedstrijd om vrouwen meer stem te geven.

spreekwedstrijd

Jury

De jury met onder ander Lisette Thooft (winnares 2014) en Janneke Stegeman (Theologe des Vaderlands) kiezen de vijf beste finalisten die hun verhaal mogen houden op zondag 25 juni 2017 in Paradiso in Amsterdam. Dat is de plek waar vrouwen voor het eerst het woord namen op de kansel van de toenmalige Vrije Gemeente Amsterdam.
Stuur je verhaal in en/of kom luisteren naar bezieling!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *