Drie genomineerden in de race voor theoloog des vaderlands

Drie genomineerden in de race voor Theoloog des Vaderlands

Claartje Kruijff, Almatine Leene en Rikko Voorberg zijn vandaag door de deelnemende organisaties van de Nacht van de Theologie in Hilversum genomineerd voor de titel ‘Theoloog des Vaderlands’.

De winnaar volgt Janneke Stegeman op die het afgelopen Theoloog des Vaderlands was. Dit jaar is aan deze titel een prijs verbonden van €10.000,-,. De winnaar mag dit bedrag besteden aan een project om de zichtbaarheid van de theologie te verbeteren.

Op 23 september wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de Nacht van de Theologie. Zowel publiek als een vakjury kunnen de komende weken hun stem uitbrengen. Het publiek krijgt hiertoe gelegenheid vanaf 2 september aanstaande op deze www.nachtvandetheologie.nl. Ook de projecten die de drie kandidaten voordragen zullen op deze site gepresenteerd worden.

De drie genomineerden

  • Claartje Kruijff  is psycholoog en theoloog en werkzaam als predikant in de Dominicusgemeente in Amsterdam.
  • Almatine Leene is predikant in de Nederduits Gereformeerde Kerk in Stellenbosch, onderzoeker aan de Universiteit van Stellenbosch en docent dogmatiek en kerkgeschiedenis aan de VIAA Hogeschool in Zwolle.
  • Rikko Voorberg is theoloog, theatermaker en kerkelijk pionier.

Nacht van de Theologie en symposium

De Nacht van de Theologie vindt dit jaar voor de zevende keer plaats bij de KRO-NCRV in Hilversum. De Nacht wordt georganiseerd door omroepen, universiteiten, uitgevers en kerkelijke organisaties.

Voorafgaand aan de ‘Nacht’ vindt het symposium Van Religiestress tot hete hangijzers, godsdienstgesprekken in de 21e eeuw plaats – met lezingen en debatten, georganiseerd door de participerende universiteiten en hogescholen.

Debaters zijn onder andere: Maarten Wisse (PThU) versus Frank Bosman (TCST) en Koert van Bekkum (TUK) versus Joke van Saane (VU).

Het symposium staat onder leiding van Jacobine Geel. Aanmelden voor Symposium en het avondprogramma van de Nacht kan hier.

Bron: www.nachtvandetheologie.nl

Lees meer

Presentatie Nacht van de Theologie

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *